Vi söker Produktutvecklare

  Nu söker vi en Produktutvecklare för Snickers Workwear. Tjänsten är placerad på Puvabs kontor i Brämhult utanför Borås, men kommer också att vara en del av produktutvecklingsteamet för Snickers Workwear i Stockholm.

  ​I den här rekryteringen samarbetar vi med Modeverket. Läs mer om oss och tjänsten här: http://www.modeverket.se/showjob.aspx?jobid=1005

  Skicka din ansökan till Modeverket senast den 6 augusti. Kontaktperson för rekryteringen är Helena Wahlgren, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Välkommen med din ansökan!

  Puvab

  Puvab affisch-kub-kropp-1PUVAB är ett svenskt bolag som grundades 1989 i Borås. Idag tillhör bolaget företagsgruppen Vestitus Holding AB där även bädd och heminredningsföretaget Grand Design ingår. Redan från starten fokuserades arbetet med att marknadsföra skyddskläder för svenska energi och järnvägsföretag. Vikten av att klä sig rätt inifrån och ut har varit en av hörnstenarna i verksamheten. Puvab har därför alltid lagt mycket arbete på att ta fram funktionella och certifierade plagg av högsta kvalitet som fungerar i sin helhet för arbete under både varma sommardagar och kalla vinterdagar. Idag har vi nog Europas bredaste sortiment av certifierade kläder inom detta område.

  En viktig del är även att göra allt så enkelt som möjligt för beställningar. Vi har därför ett system där vi åker ut och tar mått och storlekar på alla användare för att sedan lägg in dessa i personliga klädkort. När du som kund beställer kläder får varje brukare alltid rätt storlek med personliga anpassningar. Vi märker givetvis upp plaggen med företagets logotype men även med en personlig ID-märkning. Allt för att det skall bli enkelt för dig som kund. Många av våra kunder berättar att det bästa med Puvab är att de köper ”NO PROBLEM” i ett område som för många upplevs som både krångligt och förenat med problem.

  Vi producerar merparten av våra kläder i vår eget ägda fabrik i Kaliningrad-Ryssland. Detta medför att vi har kontroll över hela processen och bestämmer själva när och vad vi behöver producera. Detta har medfört att vår senaste ISO mätning visar att vi levererade 85% av våra beställningar inom 5 dagar.

  2013 startade PUVAB varumärket ERIPIOWEAR som marknadsför kläder till ambulans och räddningstjänst. Kläderna bygger precis som för Puvab på nytänk när det gäller design och funktionalitet. Glädjande är att redan efter två år har flera kommuner i såväl Sverige, Danmark och Finland valt Eripiowear som huvudleverantör.

  Puvab i ett nötskal

  • 1989 – PUVAB grundas av Ulf Hansson och Kjell Gustavsson.
  • 1991 – Samarbete med Vattenfall inleds där en helt ny kollektion tas fram anpassad speciellt för deras arbete. Mycket av detta arbete lägger grunden till PUVABs fortsatta utveckling.
  • 1995 – PUVAB lanserar en helt ny ergonomisk kollektion på Elfackmässan vilket rönte stor framgång i Elbranschen.
  • 1998 – Ulf hansson blir ensam ägare till Puvab
  • 2003 – PUVAB startar sin fabrik i Kaliningrad-Ryssland där merparten av produktionen skall ske.
  • 2011 – Gustav Örn förvärvar PUVAB och blir huvudägare.
  • 2013 – Per Wagnås tillträder som ny VD. Varumärket ERIPIOWEAR grundas. PUVAB inleder ett samarbete med Gor-Tex och lanserar sin första kollektion med funktionella ljusbågstestade Gore-Tex plagg.
  • 2014 – Strategiskt samarbete med MASCOT A/S inleds vilket innebär att PUVAB kan erbjuda ett fullsortiment även av arbetskläder och skor där inte krav på flamskydd ställs.

  Flamsäkra arbetskläder - ljusbågstestade skyddskläder

   

  Vestas vindkraftverk

  När vi utvecklar flamsäkra arbetskläder - ljusbågstestade skyddskläder är det en utmaning att kombinera design, funktion, kvalitet och ergonomi med god totalekonomi. Dessutom är det viktigt att minimera vår miljöpåverkan. Idag finns tusentals professionella användare framför allt på de stora elnätsbolagen som anser att vi har lyckats. För oss och dig är det viktigt att dina flamsäkra arbetskläder är anpassat till just din arbetssituation. Det är de små detaljerna som gör skillnaden när man använder arbetskläderna varje dag!


  Då varje arbetssituation har unika behov arbetar vi med olika lösningar för olika brancher. Tex är våra flamsäkra arbetskläder i NOMEX populära på pappersbruk där mycket arbete sker innomhus och behovet av syrafast plagg är stort.