Produktutveckling

Mejlselfickan utevcklad i sammarbete med användarna Vanliga arbetskläder fungerar inte för ovanliga arbetsuppgifter. Det är därför som vi aldrig slutar att utveckla våra plagg.

Vi är alltid är lyhörda för användarnas synpunkter, förslag och kritik. Ett bra exempel är historien om mejselfickan.
Vi får ofta besök av leverantörer som tycker vi skall börja köpa deras produkter. Men innan vi bestämmer oss för att byta tyg eller annat material i plaggen så låter vi alltid en testgrupp utvärdera produkterna under olika förhållanden.

Det finns inget material som passar till alla olika vädertyper eller arbetssituationer. Därför är det viktigt att du har valmöjligheter och kombinationsmöjligheter både när det gäller plagg och material, tex finns möjligheten att välja NOMEX i de flesta av våra modeller.

Den märkliga historien om mejselfickan.

Våra första flamsäkra byxor för linjemontörer Elnät hade en vanlig tumstocksficka eftersom det var standard i branschen.När vi fått tillbaka flera par byxor med hål i tumstocksfickan började vi fundera – hur kan en tumstock nöta hål på en ficka?

När vi pratade med elnätsmontörerna visade det sig att tumstocksfickan användes som mejselficka. Lösningen blev att vi förstärkte fickan med kevlar. Sedan dess håller fickorna. Och vi lärde oss att alltid prata med användarna. För det är bara dom som vet hur arbetskläderna används i praktiken.

Hur tänker vi?

Puvab - så har vi tänktFunktion
Genom vår specialisering på elkraftsbranschen säkerställer vi att detaljerna har en hög relevans för brukaren av kläderna. Plaggen är utrustade med en mängd praktiska och genomtänkta special- detaljer som underlättar arbetet. Vissa detaljer är unika för Puvab.

Ekonomi
En Skoda är billigare i inköp, men en Volvo blir billigare per mil. Även för skyddskläder är livs- längden avgörande för totalkostnaden. Skyddskläder som är genomtänkta, med en överlägsen kvalité och livslängd blir en bra affär över åren.

Ergonomi
Vi lägger stor vikt vid ergonomisk utveckling. Ergonomiskt väl utformade plagg används mer och därigenom uppfylls också skyddsaspekten i större utsträckning. Arbetet blir dessutom effektivare i kläder som känns bra.

Produktutveckling
Vi tillverkar enligt Darwins principer, med det menar vi att varje produktionsomgång ska utvecklas mot den föregående. Genom våra förhållandevis korta serier, kan vi tillåta oss att ändra så fort vi upptäcker en detalj som kan göras bättre.

Design
Funktionella, bekväma och säkra plagg är resultatet av ett noggrant utvecklingsarbete. Grunden finns i lång tradition, kunskap och samarbete med användarna. Vi designar kollektioner för företag med speciella önskemål.

Testning
Vi är ledande inom utvecklingen av skyddskläder för energi och kraftbolag. Puvab var det första företaget som började använda ljusbågstester vid utvecklingen av flamsäkra skyddskläder. Självklart uppfyller våra plagg minst gällande normer och certifieringar.

Material
Det ställs höga krav på tygets egenskaper för skyddskläder. Vi anpassar materialblandning efter användningsområde, ibland ända ner till individnivå. Genom ett nära samarbete med tygproducenter utvecklar vi ständigt materialen för att motsvara de krav och behov som uppstår.

Kvalitet
Vi prutar aldrig på kvaliteten. Vår målsättning är att ständigt tillse att vi får en maximalt hållbar produkt. För att uppnå detta använder vi enbart Europas ledande tygleverantörer. Dessutom halveras miljöpåverkan genom en fördubblad livslängd.

Sömnad
Oavsett hur bra material man använder kommer inte plaggen att hålla om man slarvar med sömnaden. Ett bra mått på hur noggrant man har utfört sömnaden är antalet tränsar. En träns är en textil punktsvets som förstärker plagget på speciellt utsatta ställen. Vi är kända för vår förkärlek för tränsar. Ju fler desto bättre.

have a safe day

Eripiowear

merides
Eripio Wear är ett nystartat varumärke inom Puvab AB. Affärsidén är att utveckla och leverera skyddskläder till personal inom Ambulans och Räddningstjänst.

Eripio Wear är skräddarsytt för Ambulans & Räddningstjänst med fokus på en god logistik, hög service och en påkostad web shop som är individuellt anpassad för person/ID och märkning av plagg.

För mer information om Eripio sortimentet besök gärna: http://www.eripiowear.com/

Sjukv-ledarvast

Miljö

Arbetskläder som håller länge är bra för miljönI allt vi gör försöker vi på bästa sätt ta hänsyn till hur vi på minsta möjliga sätt belastar miljön.

Vi har i vårt ISO arbete satt tuffa målsättningar och mäter fortlöpande våra för- bättringar. En av de punkter som ger bäst effekt är att alltid leverera produkter med lång livslängd. En produkt med en livslängd av 1 år repeterar sin miljöpåverkan i alla led tre gånger under en treårsperiod medan om produkten håller i 3 år så repeteras belastningen enbart en gång.

Det blir inte bara billigare för dig som kund utan hela kostnaden för miljön blir mycket lägre. Det är därför vi valt att enbart arbeta med de kvalitativt bästa och mest hållbara leverantörer av tyger och tillbehör.

Puvab är ett ISO 9001 och ISO 14001 certifierat företag.

ISO 9001 certifiedISO 14001

Kundreferenser

Puvab har specialiserat sig på skyddskläder certifierade mot ljusbåge och hetta/flamma. Detta har medfört att vi har marknadens bredaste sortiment inom detta segment. Våra kunder finns framförallt inom energi, järnväg och tyngre industri.
Vi är marknadsledare och bland våra kunder hittar vi både små och stora kunder.

skelleftea-kraftringhals-forsmark

 

jamtkraft

vattenfall


malar-energi

eltelkraftringen

Puvab med varumärket Eripio skördar framgångar i Norge

Puvab AB som sedan mars 2017 ingår i Hultafors Group kommer att leverera arbetskläder till ambulanssjukvården i Norge. Detta efter att vunnit delar av den norska upphandlingen av arbetskläder för ambulanspersonal.

Puvab som är Sveriges ledande leverantör av ljusbågscertifierade skyddsplagg till energi och järnvägsunderhållsföretag introducerade 2013 varumärket Eripio Wear som producerar och marknadsför arbetskläder för ambulanspersonal och räddningstjänst.  Den norska ambulanssjukvården har nu valt Eripio Wear som leverantör för ca 5000 användare för de kommande åren.

Stor vikt har lagts på kvalitet, miljö och passform vid val av leverantör. Detta är något som är prioriterade områden i Puvab´s utvecklingsarbete och visar att företagets koncept nu tas emot på ett positivt sätt i hela Norden.

Redan vid introduktionsåret 2013 vann Puvab upphandlingar i både Sverige, Danmark och Finland. Nu har även norska ambulanssjukvården fått upp ögonen för Eripio Wear. Varumärket är därmed nordens snabbast växande klädesproducent inom affärsområdet kläder för Ambulans- och Räddningstjänstpersonal. Andra kunder som valt Eripio Wear kan nämnas Storstockholms brandförsvar, Köpenhamns brandväsen och ambulans, Akademiska sjukhuset - Ambulansen i Uppsala län, Nerikes Brandkår med flera.

”Det gläder oss mycket att vi nu finns representerade på ett bra sätt i samtliga nordiska länder. Kunderna uppskattar vår flexibilitet och att vi kan erbjuda nya smarta lösningar.” säger Acram Marcoff, Operativ Chef - Eripio Wear

Det är framförallt skjortor, tröjor och Piké som ingår i det tilldelade sortimentet. De första leveranserna kommer att inledas i slutet av 2017. I och med tecknande av detta avtal fortsätter Eripio Wears snabba expansionstakt.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Acram Marcoff, Operativ Chef för Eripio Wear

Pyrad - en världsnyhet inom skyddsplagg

PRESSMEDDELANDE

Puvab lanserar en världsnyhet med en lättviktsserie

av skyddsplagg certifierade mot ljusbåge.

 

11 MAJ 2017

Puvab som är Sveriges ledande leverantör av ljusbågscertifierade skyddsplagg till energi och järnvägsunderhållsföretag förstärker sin position på marknaden i med lanseringen av en helt ny serie skyddsplagg.

Puvab AB som sedan mars 2017 ingår i Hultafors Group och numera som ett varumärke under Snickers Workwear lanserar en för marknaden helt ny lättviktsproduktserie som i stort sett halverar vikten mot liknande plagg på marknaden.

Produktserien som går under namnet GORE-TEX® PYRAD® Technology är konstruerat av ett material som utöver ljusbågsskyddet även är certifierat mot hetta/flamma, antistat, begränsat kemskydd och lättare svetsarbete. Skyddet mot ljusbåge beräknas i kalorier per cm2 och Puvabs nya produktserie uppvisar ett skydd på hela 51 cal/cm2.

Plaggen som även är vind och vattentäta kan i sin komfort och design liknas vid avancerade alpinprodukter med den skillnaden att fickor och funktion nu är anpassade för energibranschen.

Med Puvabs systemtänk av vikten av att klä sig rätt inifrån och ut kan plaggen bäras året om. Funktionen bygger på att man anpassar och behåller kroppsvärmen med isolerande underliggande plagg enligt lager på lager principen. Som yttersta skal bar man sedan ett skal av GORE-TEX® PYRAD® Technology.

Bakom utvecklingen av materialet står W.L Gore som tillsammans med Puvab utvecklat funktion och design så att plaggen nu klarat av de hårda krav på certifiering som krävs för denna typ av skyddsplagg. I tillägg till alla certifieringar så erhåller bäraren alla andra fördelar som ingår i kläder utvecklade med GORE-TEX® teknologi.

Det kommer att förändra hela arbetssituationen för arbete i kalla, blåsiga och regniga miljöer där krav på ljusbågsskydd finns. Arbete som skall utföras i vindkraftsmiljö på fjället eller bara ute i busigt väder får nu betydligt bättre förutsättningar” säger Per Wagnås, VD på Puvab.

Plaggen presenteras för första gången nu i Göteborg på Elfack mässan den 9 – 12 maj. ”De kunder som fått en förhandspresentation av kläderna är lyriska”, avslutar Per

Puvab finns i monter B02:44 där kollektionen förklaras närmare.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Per Wagnås, VD för Puvab AB

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

+46 709 151 867

GORE-TEX® PYRAD®, GORE® och design är registrerade varumärken registrerade av W. L. Gore & Associates.